Αρνί κοκκινιστό σκορδοστούμπι



Υλικά

•    1½ κιλό αρνάκι ή κατσικάκι
•    6 - 8 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
•    5 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
•    1 γεμάτη κουταλιά ντοματοπελτέ
•    1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    ½ φλυτζ. τσαγιού  ελαιόλαδο
•    ½ φλυτζ. τσαγιού κρασί
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν πάρει μια - δυο βράσεις, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ, τη ντομάτα, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και νερό τόσο, που να το σκεπάζει.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του. Αν χρειασθεί νεράκι, προσθέτουμε λίγο ακόμα.
Το συνοδεύουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες ή ριζότο.

Σχόλια