Αρνί με μανιτάρια στη γάστρα



Υλικά

•   1200 γραμ. αρνί ή 6 μερίδες
•   500 γραμ. μανιτάρια σε φέτες (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
•   3 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή περασμένες στο μούλτι
•   2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
•   3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•   ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•   2 - 3 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
•   1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•   ½ ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
•   1 
κουτ. σούπας φυτίνη
•   1 ποτ. κρασιού λευκό ξηρό κρασί
•   1 πρέζα ζάχαρη
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα (πλασωτέ), ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε (θωρακίζουμε) το κρέας απ᾿ όλες τις μεριές.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, για 3΄- 4΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε, τον πελτέ, τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το μαϊντανό, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις πάρει βράσει, το μετεφέρουμε στη γάστρα προσεχτικά και προσθέτουμε τη φυτίνη.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1½ ώρα, έως ότου ψηθεί το κρέας και δέσει η σάλτσα του. 

Σχόλια